Kotkankadun (huoltokoti) asumispalveluyksikkö

Kotkankadun (huoltokoti) asumispalveluyksikkö

Päihteettömyyttä ja uutta suuntaa Kotkankadulla

Kotkankadun (huoltokodissa) asumispalveluyksikössä (23 huonetta) sitoudutaan päihteettömyyteen yhteisökuntoutuksen periaatteita hyödyntäen ja kuntoutumiseen viikko-ohjelman mukaisesti. Viikko-ohjelma sisältää yksilö- ja ryhmätoimintoja.

Ensisijaisina tavoitteina ovat päihderiippuvuudesta toipumisen edistyminen sekä itsenäisen asumisen taitojen opettelu. Asiakasta tuetaan toipumisorientaatio-viitekehyksen, yhteisökuntoutuksen periaatteiden ja terapeuttisen yhteisön mallin keinoin. Yksikössä asuminen on luonteeltaan tilapäistä ja kuntoutumisen myötä asiakas etenee itsenäisempään asumiseen.

Asumisen aikana asiakas saa yksilöllistä tukea lääkehoidon toteuttamisessa, päivittäisissä toiminnoissa sekä viranomaisasioinnissa. Asumiseen sisältyy kuntoutuksen lisäksi ateriointi. 

Asumisyksikkö sijaitsee Helsingin Alppilassa neljäkerroksisessa hissittömässä talossa. Asuminen edellyttää mahdollisuutta liikkua itsenäisesti. Jokaisella yksikön asukkaalla on oma huone, minkä lisäksi asukkailla on käytössään yhteisiä harrastus- ja vapaa-ajan tiloja

Asumisyksikössä työskentelee sosionomeja, yhteisöpedagogi, sairaanhoitaja sekä lähihoitajia. Henkilökuntaa on paikalla ympäri vuorokauden.

Kotkankadulle hakeudutaan asumaan Helsingin päihdepalvelujen kautta. Yhteisöllinen päihteetön asuminen on naisille, miehille ja pariskunnille.

Asumista varten asiakas tarvitsee maksusitoumuksen. Paikkatiedusteluissa ja alkuhaastattelujen sopimisessa voi olla yhteydessä yksikönpäällikkö Janica Laineeseen.

Yksikönpäällikkö Janica Laine

Puh. 041 317 3766 

janica.laine@suoja-pirtti.fi

Sosionomi Taru Perämäki
Puh. 044 978 1725
taru.peramaki@suoja-pirtti.fi

Yhteisöpedagogi Elias Logren
Puh. 045 855 1560
elias.logren@suoja-pirtti.fi

Ohjaajat 24/7
Puh. 045 126 0000

Osoite: Kotkankatu 14-16 B, 00510 Helsinki