Kotkankadun asumispalveluyksikkö

Kotkankadun asumispalveluyksikkö

Päihteettömyyttä ja uutta suuntaa Kotkankadulla

Kotkankadun asumispalveluyksikössä (25 huonetta) sitoudutaan päihteettömyyteen yhteisökuntoutuksen periaatteita hyödyntäen ja kuntoutumiseen viikko-ohjelman mukaisesti. Viikko-ohjelma sisältää yksilö- ja ryhmätoimintoja. Kotkankadun ryhmätoimintaan osallistuminen sovitaan palvelusuunnitelmassa. 

Ensisijaisina tavoitteina ovat päihderiippuvuudesta toipumisen edistyminen sekä itsenäisen asumisen taitojen opettelu. Asiakasta tuetaan toipumisorientaatio-viitekehyksen, yhteisökuntoutuksen periaatteiden ja terapeuttisen yhteisön mallin keinoin. Yksikössä asuminen on luonteeltaan tilapäistä ja kuntoutumisen myötä asiakas etenee itsenäisempään asumiseen.

Asumisen aikana asiakas saa yksilöllistä tukea lääkehoidon toteuttamisessa, päivittäisissä toiminnoissa sekä viranomaisasioinnissa. Asumiseen sisältyy kuntoutuksen lisäksi ateriointi. 

Asumisyksikkö sijaitsee Helsingin Alppilassa neljäkerroksisessa hissittömässä talossa. Asuminen edellyttää mahdollisuutta liikkua itsenäisesti. Jokaisella yksikön asukkaalla on oma huone, minkä lisäksi asukkailla on käytössään yhteisiä harrastus- ja vapaa-ajan tiloja

Asumisyksikössä työskentelee sosionomi, sairaanhoitaja, lähihoitajia sekä vertaisohjaajia. Henkilökuntaa on paikalla ympäri vuorokauden.

Kotkankadulle hakeudutaan asumaan Helsingin päihdepalvelujen kautta. Yhteisöllinen päihteetön asuminen on naisille, miehille ja pariskunnille.

Asumista varten asiakas tarvitsee maksusitoumuksen. Paikkatiedusteluissa ja alkuhaastattelujen sopimisessa voi olla yhteydessä toiminnanjohtaja Pia Miettiseen tai sosionomi Andrej Nuutiseen

Toiminnanjohtaja Pia Miettinen

puh. 0447545455

pia.miettinen@suoja-pirtti.fi

tai 

Sosionomi Andrej Nuutinen

puh: 041 317 37 66

andrej.nuutinen@suoja-pirtti.fi

 

Ohjaajat 24/7
Puh. 045 126 0000

Osoite: Kotkankatu 14-16 B, 00510 Helsinki