Rukkilan asumisyhteisö

Rukkilan asumisyhteisö

Paikkatilanteen löydät klikkaamalla kohdasta “Ajankohtaista”.

Rukkilan asumisyhteisö on 21–paikkainen tuetun asumisen yksikkö Malminkartanossa. Kohderyhmänä ovat helsinkiläiset pitkäaikaisasunnottomat nuoret aikuiset. Rukkilan asumisyhteisössä toteutetaan tuetun asumisen mallia. Palvelu järjestetään asunto ensin –periaatteella.

Rukkilan asumisyhteisössä asuminen perustuu vuokra- ja palvelusopimukseen. Asukkaan kanssa tehdään yhdessä palvelusuunnitelma, josta käy ilmi asukkaan tavoitteet sekä tuen tarpeet. Palvelusuunnitelmaan sisältyvän tuen ja kuntoutuksen tavoitteena on vaikuttaa asukkaiden toimintakykyyn niin, että heillä on aikaisempaa paremmat edellytykset hallita omaa elämäänsä ja jatkossa siirtyä itsenäiseen asumiseen.

Rukkilan asumisyhteisön toiminta perustuu kodin ja yhteisöllisyyden yhdistämiseen. Asuisyhteisössä työskentelee asumisohjaajia, yksikönpäällikkö sekä laitoshuoltaja. Henkilökunta toimii moniammatillisena tiiminä ympärivuorokautisesti.

Asuntoja Rukkilan asumisyhteisössä on yhteensä 19, joista 17 kpl on yksiöitä ja 2kpl kaksioita.  Kaikissa asunnoissa on perusvarustuksena mm. sänky, petivaatteet, pöytä sekä verhot. Asukkaan on mahdollista sisustaa asunto kodinomaiseksi. Asunnoissa on lisäksi nettiyhteys, joka kuuluu vuokraan. Asunnot sijaitsevat 1. ja 2. kerroksissa. Kellarikerroksessa on yhteisiä tiloja, kuten yhteiskeittiö, sauna, kuntosali ja oleskelutila.

Rukkilaan hakeutuminen ja yhteystiedot

Rukkilan asumisyhteisöön hakeudutaan Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveysviraston kautta. Voit olla yhteydessä omaan sosiaalityöntekijääsi tai Helsingin kaupungin asumisen tukeen.

Rukkilan asumisyhteisö
Kartanonkaari 29, 00410 HELSINKI

Yhteystiedot:

Yksikönpäällikkö Inka Somermäki
Puh. 0449782104
inka.somermaki@suoja-pirtti.fi

Asumisohjaajat 24/7
Puh. 040 545 6500